مقایسه تصاویر پیکسلی و برداری
تصاویر پیکسلی واقع گرایانه هستند اما تصاویر برداری بیشتر حالت نقاشی و غیرواقع گرایانه دارند. که البته هر کدام از آن ها کاربرد مخصوص به خودشان را دارند.
تصاویر برداری می توانند برای تقلید از عکس ها استفاده شوند و برای طراحی هایی که از رنگ های ساده و یکدست استفاده می کنند مناسب هستند.
مقایسه تصاویر پیکسلی و برداری
تصاویر پیکسلی توسط میلیون ها پیکسل مربع، نقطه در اینچ DPI و یا پیکسل در هر اینچ تصاویر PPI تشکیل می شود، بنابراین اندازه آنها همیشه یک مقدار ثابت است. و فقط می توان این نوع تصاویر را کوچک کرد و اگر بزرگ شوند کیفیت خود را از دست خواهند داد.
گرافیک برداری از بردارهای زیادی تشکیل شده است که از لحاظ نسبت، عرض، ارتفاع و ابعاد دیگر به صورت ریاضی تعریف شده است. هر بار که اندازه یک تصویر برداری را تغییر می دهید، خطوط، منحنی ها و گره های آن محاسبه می شود و به هیچ وجه وضوح و کیفیت خود را از دست نمی دهد و لبه ها همیشه صاف می مانند.
تصاویر برداری بسیار سبک تر از تصاویرپیکسلی هستند زیرا ابعاد آنها توسط محاسبات ریاضی و نه میلیون ها پیکسل تعریف شده است. مناسب بودن اندازه فایل های برداری سبب می شود که راحت تر بتوانید آن ها را منتقل کنید.
معمولا از تصاویر پیکسلی با وضوح 72 dpi یا 96 dpi برای کارهایی که قرار نیست آن ها را چاپ کنیم استفاده می کنیم ، مثل تصاویری که در انواع نمایشگرهای دیجیتال مثل مانیتور،انواع موبایل ها و تبلت ها،تلویزیون ها مورد استفاده قرار می گیرد.
اما برای تصاویری که قرار است آن ها را چاپ کنیم وضوح و کیفیت تصویر بسیار حائز اهمیت است، معمولا رزولوشن توصیه شده برای تصاویر چاپی عددی بین 150 تا 300 dpi است. بسیاری از طراحان مجلات چاپی ، روزنامه ها و کتاب ها ترجیح می دهند که از تصاویر پیکسلی با وضوح بالا استفاده کنند.
فرمت های رایج تصویرهای پیکسلی:
- JPG
- Gif
- PNG
- PSD
- TIFF
- BMP
یکی از رایج ترین نرم افزار طراحی پیکسلی ادوب فتوشاپ می باشد.
پیشنهاد نویسنده : انواع فرمت های مختلف تصویر
فرمت های رایج تصویرهای برداری:
- CDR
- Ai
- EPS
- SVG
یکی از رایج ترین نرم افزار طراحی پیکسلی ادوب ایلستریتور می باشد.
نظرات خود در ارتباط با این مقاله ی کوتاه را برای هُنُرُ بنویسید.
پایدار باشید.